”Var sak på sin plats – och tillsammans med sina kompisar” Att omorganisera i ett rum

&

Igår gjorde jag en rockad i mitt jobbrum/showroom. Gästsängen/soffan bytte plats med skrivbordet och den vägghängda förvaringen fick komma ner på marken. Jag släpade möbler, flyttade böcker och lådor fram till småtimmarna, ojade mig lite över allt som ska få plats men mest hade jag vansinnigt roligt (se live HÄR eller HÄR). Förändringar i form av ommöblering och omorganisation är verkligen en energiinjektion för en inredare – nya vyer! Nu ser jag trädgården från mitt skrivbord och soffan är inte längre intryckt i en hörna.

Ibland måste man flytta runt sakerna för att hamna rätt. Även om man gör en planritning och ritar in möblerna, så finns det en energi och känsla som inte syns på pappret. Som inredare kan man, med sin erfarenhet och kunskap, ”se” detta, men hemma hos sig själv är det svårare. Man blir lätt hemmablind, det är som ett filter. Då får man flytta runt, runt tills möblerna ”klickar” – ni vet som när man lägger barnpussel på paddan och bitarna dras till sin rätta plats automatiskt.

Det där klicket har varit svårt att hitta i mitt jobbrum. Som jag skrivit tidigare har det stackars rummet många funktioner på för liten yta. Mitt tips är att SAMLA funktionerna och dela in rummet i zoner: soffzon, jobbzon och showroomzon. Uttrycket ”var sak på sin plats” får av mig ett viktigt bihang ”och tillsammans med sina kompisar”.

Välkomna till flyttröran, jag bjuder på den 😉 och ser fram emot att visa bilder när det är helt färdigt:

 Gästsäng borta från hörnan, hyllor ännu på väggen:IMG_1935Hyllor på golvet:IMG_1943Gästsängen/soffan har flyttat ut och tagit skrivbordets plats:IMG_1945

Foto Malin Jisander

Add comment

By Malin Jisander
Follow on Bloglovin