Trendigt kostall – några favoriter

T

Min färd till utvalda inredningsbutiker i västra Skåne del 2 avslutades igår med Kostallet i Vallåkra. Det var mitt första besök där och när jag klev in på gården infriades mina förväntningar: kullerstenar, korsvirke, zinkkrukor, orangeri… tills jag vände blicken åt vänster. Där stod en trendig stol. Illgrön. Vad gör den här? Innanför dörrarna fanns inget som under några omständigheter kan förknippas med kostall. Istället vandrade jag igenom underbara lokaler fyllda med designmöbler. Längre ner bjuder jag på lite favvisar fotade med mobilkameran (ursäkta kvaliteten).

Aluminiumstolen Forest är helt underhållsfri. Design: Robby och Francesca Cantarutti för Fast Spa.

I tron att jag skulle möta enkel lantlig inredning klev jag genom dörren och fann, likt Alice i Underlandet, en helt annan värld.

Englesson

Vedkorg? Det skulle jag ha det som i alla fall. Asplund 2995 kr.

Komplett Stringarbetsplats. Så snygg, praktisk och nätt. Perfekt för den lilla ytan (och stora plånboken).

Kubisk bokhylla för oss som ogärna dammar. Voice 21.400 kr.

Vilken perfekt kombination: satsliknande brickbord! Jag ÄLSKAR brickbord, dels för att man slipper springa fram och tillbaka mellan soffbord och kök för att duka och för att de påminner mig om smaskigt tilltugg och frukost på sängen. Satsbord är ju praktiska, men kommer alltid i tre-pack. En för mycket, om ni frågar mig. Hay 2290 kr (dansk design, såklart).

Kul men obekväm. Lady från Homeline. Passar i entrén på ett kontor, som dekoration.

Denna drömmer jag om (och i). Obeskrivligt bekväm (Wegner – om du vill sitta bekvämt). 12.000, för pallen.

Add comment

By Malin Jisander
Follow on Bloglovin