Ikeakatalogen damp ner

I

Och jag kom inte längre än till andra uppslaget: Vad betyder livet hemma för dig? Peter Agnefjäll, VD Ikea Sverige, berättar att köket är hemmets hjärta för honom. Det är där familjen samlas och pratar om och planerar livet. Det lät underbart.

Så är det inte för mig. Med en oanständigt kräsen rygg och två matointresserade barn väljer jag hellre vårt ”mellanrum”. I fåtöljen framför öppna spisen, med kaffe och kanelbulle handen. Barnen springer runt, runt uppslukade av leken, eller så sitter de på runda mattan framför mig och leker med sina gubbar i dockskåpet. Min rygg kan slappna av i bakåtlutad ställning. Samtal, lek, läsa en tidning eller bara att sitta och titta ut på förbipasserande. Här samlas vi. Och det är de bästa stunderna hemma. Vilken är din bästa stund hemma?

ps. det bästa inredningstipset jag läst är att ha en härlig matta någonstans, fri från möbler. Barn dras till den för lek eller kullerbyttor. En naturlig samlingspunkt i hemmet. I like.

Add comment

By Malin Jisander
Follow on Bloglovin