Haga slott – efter bröllopsresan

H

Känslan att närma sig sin nya bostad med nyckeln i handen, vrida om, öppna dörren, kliva in och känna doft, atmosfär – ta in allt det som är nytt och spännande, men som ska bli så bekant och vant – den känslan, den fyller varje por hos mig med innerlig glädje och förväntan. Ungefär som efter att ha fött barn (en liknelse som funkar för mig, i alla fall). Total tillfredsställelse.

Fem gånger har jag klivit över tröskeln på det sättet och för varje gång har upplevelsen blivit starkare och starkare (som sagt, ungefär som att föda barn). Nu bor jag i mitt drömhus och det lär dröja innan jag får tända inflyttningsfyr på porerna igen. Men jag har utvecklat en strategi: var gång goda vänner skaffar ny bostad engagerar jag mig mer än normalt och snålåker på deras upplevelse. Det funkar. Med förmåga att kunna leka, fantisera och leva i nuet så är det definitivt second best.

Och nu tänkte jag att vi ska åka snålsjuts på Victorias och Daniels nya hem – Haga slott. Det ni. Där skulle man inte må illa av att bo. Tänk att vrida om den nyckeln…

Och vem har fått uppdraget att inreda? Inte Ikea, fast de har gjort det ändå. Kreativa, unga inredare har fått fria händer och skapat prinsessan på ärten – sovrum (notera ärtan), mönsterrik salong och några hundra hantlar. Se utställningen Ikea Tilsammans på Skeppsbron i Stockholm, fram till den 19 juni.Add comment

Follow on Bloglovin