Gustavianska möbler

G

Vilken risig bostad som helst får en gnutta stil om några gustavianska möbler får flytta in. Har roat mig med att leta på auktionssajter och hittat massor, för överkomlig peng. Det spelar ingen roll att de är skavda och att tyget har tappat lite glans, de står sig och klär alla rum.I Hagaparken finns ett av landets bäst bevarade rum i gustaviansk stil, Gustav III:s paviljong, inrett åt Gustav III under 1780-talet. Inredaren var Louis Masreliez.

Bildlänk.

4 comments

 • Den sista bilden är inte ett rum i Hagaslottet utan Gustav III:s paviljong. Hagaslottet byggdes upp under 1802-1805 åt Gustav IV Adolf. Då var Gustav III redan död.

 • Hej Malin!

  Mitt namn är Jonas Paulsson och jag driver NA Förlag AB, vi gör litteratur till svenska gymnasium. Vi håller som bäst på att göra en historiebok och en av våra författare hitta din fin fina bild på ett rum i Gustaviansk stil på Haga slottet. Vi undrar om vi skulle kunna få använda den i våran bok ?

  Bästa hälsningar
  Jonas
  0704-826579

 • Hej Malin ,.
  fins bilder hu har ,. tank att man har latit tillverka sa mycket vackra mobler, och dessutom kan man fortfarande gora det, skulle garna jobba med dig ,kolla in mi face book ( jp cebu larsson ) JP Larsson lever .
  Basta halsningar fran en dator utan prickar hehe ,sorry ,
  Per H L.,

Follow on Bloglovin