Glimtar från en inredares oslipade hem – småhyllor till barnrummet

G

Mina barn älskar småfigurer. Sedan de lärde sig gripa har de alltid hållit en figur i handen. De gånger som stundens favoritfigur kommit bort har inneburit stor dramatik för familjen. Medan det drabbade barnet, med tom hand, gråtit ut sin saknad och tomhet har vi andra krupit rundor och dammsugit varenda golvyta med blick och händer. En utvald figur går inte att bytas ut mot en annan. Det är en imponerande fokus och kraft som barnet riktar mot en specifik liten pryl. En lite till synes obetydlig, men som är ovärderlig och på gränsen till oersättlig. Och då menar jag att alla barn har rätt till en liten hylla att förvara sina favoriter i. Och där ska de lydigt stå still, så att man kan hitta dem.

Mormors gamla kryddhylla från sommarstugan håller koll på sonens figurer:

IMG_1189

Här kommer lite tips, förutom en gammal kryddhylla (snart loppistider!) på fina småhyllor till barnrummet:

Hylla Hjärta och Hus, Åhléns:catalogueImagecatalogueImage

Fynda en stringhylla på loppis (bild Sköna hem):barnrum_gront2Underbara från Ferm Living (beställ via mig malin@malininredare.se):baenrum-678x1024Klassisk tallrikshylla, måla i barnets favoritfärg! (Finns liknande i e-butiken):12544371-origpic-c87903Sist, men inte minst, Ikeas tavelhylla Ribba (letade efter en pippidocka för att nyansera kvinnoidealet något, men hon fanns ej att finna (trots alla småhyllor):

monster high

2 comments

  • Nån som kan tipsa var den vita hunden i String-hyllan kommer från? Tacksam för alla idéer. Mvh, JenniP

  • Hej JenniP!
    Hunden kommer från Züny och är gjord i konstläder. Tänkt som bokstöd eller dörrstopp. Finns att köpa hos bla HouseofHedda.
    Malin

Follow on Bloglovin