Dags för ny dagbädd

D

Den ständiga barnvakten, mormor, förtjänar en ny säng. Det gör även kära, långväga vänner från Järvsö och Helsingfors. Och så jag, som älskar att byta jobbställning från lodrätt till vågrätt och vila ryggen med iPaden i knät – i dagbädden. Vår dagbädd står i en av hemmets trevligaste vrår, helt oväntat att just den hörnan skulle bli favorit. Lite inklämd i en alkov, framför mina vägghyllor fyllda med inredningstidningar, boxar och pärmar (feng shui-mardröm, jag vet, ska köpa skåpsdörrar…). Men dit in når solens behagligaste strålar, det är lugnt och energin är på något sätt väldigt behaglig.

Nu har denna färgglada dagbädd gjort sitt och det är dags för en ny. Valet har fallit på Ikeas PS 2012 som, precis som den gamla, lätt blir en dubbelsäng och som dessutom har praktisk förvaring till kuddar och täcken undertill. Jag kommer dock snabbt som ögat att klä om madrass och kuddar. Röd madrass och katalanskt randiga kuddar. Rött skänker värme och glädje.

IMG_9294IMG_9294

Dagbädd + liten pöl från Jysk, lång pöl från Moltex, randigt katalanskt tyg inhandlat i Perpignan, södra Frankrike, skandalomsusat 80-talsfoto Robert Doisneau, inhandlat i Paris 1988!

20130228-111519.jpg20130228-111525.jpgFoto via Ikea

Add comment

By Malin Jisander
Follow on Bloglovin