Wegner – om du vill sitta bekvämt och blått

W

På önskelistan står en Barcelonafåtölj designad Mies van der Rohe (1929). Eller rättare sagt: på önskelistan STOD… Jag provsatt en för första gången igår. Den var inte bekväm.

Det var däremot Hans J. Wegners fåtölj CH445 Wing Chair (1960), som jag också fick tillfälle att luta mig tillbaka i och ogärna ville lämna (än mindre när jag upptäckte att det behagliga priset gällde fotpallen a lone, och inte stolen). Ljuvlig turkosblå. Sorry Barcelona, du är petad.

Fler härliga blå Wegnermöbler: Y-stolen (blue series), (även i gult, citrus series). Se mer på Carl Hansen & Søn, stolarna finns i fyra nyanser, fåtöljen i två.

Jag provsatt även Wegners stol Bamse. Då slumrade jag till (som i sängreklamen). Den mannen visste hur man satt skönt.

ps. Wegners stol the Chair blev 1950 utsedd till världens vackraste stol. Jag kan meddela att den även är bekväm. Liksom Skalstolen, bilden längst ner. Vill du ha en lounge hemma är det Skalstolen du ska ha. Varför inte fyra stycken i vitt. Mer om det i kommande inlägg (Lounge hemma).

Add comment

By Malin Jisander
Follow on Bloglovin