Vad gör man av veden?

V

Vi premiäreldade för hösten häromdagen. Sista klabbarna, nu är vedkorgen tom. Jag har alltid önskat mig en vit, putsad, vacker öppen spis och under tillbyggnationen av vårt hus ritade jag en som nu står som ett smycke i vårt mellanrum. Byggarna lyckades inte hålla måtten (överhuvudtaget), men det får jag leva med.

Känslan att bära hem ved (från Statoil i vårt fall), trava upp den, bygga en fin pyramid, skrynkla ihop Sydsvenskan och sedan kasta in tändstickan – åh, det var underbart första gången då för tre år sedan. Och som sagt, nu är den veden slut. Nä, vi är inga storeldare. Men vi kanske kan bli. Och vad gör man då av veden? (Klicka på bilderna så ser du var de är hämtade).

Man behöver inte göra hål i väggen. Min bror köpte en låg Billyhylla och fäste själva ramen i väggen. Snyggt, billigt och enkelt.

FAVORIT:

Add comment

By Malin Jisander
Follow on Bloglovin