Trendtankar och tips 2019

T

Några få veckor in på 2019 så rycker det lite i ”trendfingret”. Redan under hösten 2018, och ännu tidigare, så visar sig kommande trender på mässor ute i Europa. Sedan tar det tid innan de hamnar hemma hos oss, efter en sväng i alla inredningstidningar. Personligen tycker jag det varit ganska mycket samma de senaste åren, den stora skillnaden som jag märker när jag träffar mina kunder är att de oftare väljer att inreda med färg. Då menar jag andra färger än vitt, svart, grått och beige.

Om jag ska våga mig på att gissa på vad som landar hemma hos svenska folket under 2019 så tror jag färgerna har kommit för att stanna, men att de kommer att bli starkare och fler. Rapporterna från de europeiska mässorna har varit entydiga: starka färger, många färger – färg, färg, färg.

Min andra gissning, och TIPS, är att vi kommer att pryda våra golv med stora, härliga mattor. Denna trend har knackat på under något år, men nu är det dags att öppna dörren och släppa in den.

Färgstarkt vilar på stor matta. Design: The English Room, matta: Tigress – Stone från Stark, foto: Erin Comerford. Se mer här.

En favorit, som påminner om stranden. ZOLTEN MINERAL från Stark.
Vackert med blått, sand och natur. BAYLOR GLACIER från Stark.
Färgstarkt, nytt och vackert. Matta från Stark.

Add comment

By Malin Jisander
Follow on Bloglovin