Svenska hem – same, same…

S

Vet ni vad, jag tycker Sverige behöver lite mer klassisk inredning. Ta er en titt bland hus- och lägenhetsannonserna, inredningsbloggarna och tidningarna. Är det inte mycket same, same? Hela inredningssverige har radikalvänt de senaste 20 åren från furu, ärvda möbler, rejäla soffor, stora mattor och runda former till grått, vitt, vitt och grått och raka linjer. Beige och fyrkantigt. Som om hemmen efter att ha rullat på i ungefär samma stil, mer eller mindre,  plötsligt tvärnitat, blivit frälsta – slängt ut och bytt ut.

Ja, det gäller inte alla förstås.

Men det blir i alla fall tydligt om man gått på Lions stora loppis (och sett alla gamla vackra möbler som folk gör sig av med) de senaste 15 åren och samtidigt haft någorlunda koll på inredningsteve och tidningar där svenska hem sakta med säkert förändrats. Till same, same.

Boooring.

Jag vill slå ett slag för en klassisk, färg- och mönstermodig (ja, allt är ju relativt) stil med lite vulgära inslag. Lite elegans! Visst, lite koppar och mässing har vandrat inomhus den senaste tiden och adderat till en klassisk touch, men det räcker inte. Jag vill ha centrerade soffor, sidobord med stora, vackra lampor, stora blomfyllda vaser, belysta tavlor, stora speglar och kristallkronor. Platsbyggda bokhyllor, elementskydd, mattor lager på lager och fler stoppade möbler. Tapet, guldramar, lampetter och gardinstänger med generösa gardiner.

Tack.

af20018b17fb114055447eb6f4a2c979Bild via hgtve81079a1acfefb104c0df3c26aaaddc2Bild thefoodogatemyhomework

pastel-color-beautiful-living-room-designBild lazahouse

Various-Elegant-Perfect-Pendants-Lighting4

Trevlig helg 😉

Add comment

By Malin Jisander
Follow on Bloglovin