Sovrum för rosälskare

S

Har man väl börjat går det inte att sluta. Känner du igen dig? Planen är att måla en pall. Så blir det lite färg över och… vips! är något annat också målat. Burken räcker inte så man får köpa ny, det blir över och så är cirkeln igång. Helt plötsligt är inte bara pallen nymålad utan även skostället, nyckellådan och krokarna. 

Fenomenet kan ta sig olika uttryck. Jag hade en kund som älskade rosor. Hon hade en fantastisk rosenträdgård som varje höst och vår fick tillökning av nya rossorter. För hon fick inte nog. Självklart valde hon en rosentapet till sovrummet. 

Vi pratade om feng shui och om att ha stora rosor med taggar på väggen i sovrummet. Men när det gäller inredning så finns det inga rätt eller fel – det handlar om en känsla och vad som förstärker positiva känslor. För någon kan en smalrandig tapet kännas rogivande, tråkig för en annan medan stora, ljusrosa rosor, med taggar, gör dig glad och lugn. Att tycka något är fult eller fint är ofta enkelt, men att hitta något som möter och förmedlar den känsla man vill ha i sitt hem, det är högst personligt och variationen är, och ska vara, jättestor.

Bild från Komar.
Tapet La Maison mural från Komar.
Somna i rosenrabatten ;-). Lakan Big Flower från HT Design.
Lakan Flora Multi rosor.

Add comment

By Malin Jisander
Follow on Bloglovin