Skänken som tog över vårt hem

S

Trollsta förtrollade mig i höstas. Trött på den öppna hyllan i husets centrala rum som alltid svämmade över av leksaker och fula högtalare. Trollsta skulle trolla bort allt det och hjälpa rummet att se städat ut (SE städat ut). Det är en rejäl skänk, 183 cm lång. Och så är den, som ni ser, svart – inte den diskretaste av färger. Å, så lycklig jag var när vi bar in paketet och jag kunde börja skruva ihop (Ikea) min Trollsta. Oj, så tyst jag blev när den var klar och placerad på sin plats. Ojdå… Vad stor den är… Den är väldigt snygg. Eh, är den för stor? Titta, alla leksaker och högtalare dolda! Är 183 cm verkligen så långt?

Morgonen efter hoppade jag till när jag kom in till mellanrummet – Whuö! Just det, min älskade skänk… Men en vecka senare hade den, trots sin storlek och färg, smält in och såg ut som om den alltid stått där. Bara ett litet ”problem” kvarstår: alla andra möbler är bruna. Tänkte inte på det… Inte så smickrande för en inredare. Men, mitt utmanande undermedvetna visste nog precis vad hon/han gjorde då bilen styrde mot Ikea och Trollsta. Nu pågår projekt ”Bort med allt brunt”. Följ det på bloggen framöver.

3 comments

Follow on Bloglovin