Ombre wall

O

Det är en trend som smugit sig in lite här och där: bland hår, möbler, väggar… Ombre är franska och betyder skugga. En ombre vägg är en vägg målad i en (eller flera) färger som tonas ut i en ljusare nyans eller i vitt. Man kan göra det själv eller köpa färdig tapet. Antingen låter man en färg glida över i vitt eller så låter man övergångarna bli mer eller mindre markanta. Jag är själv inte så förtjust i fondväggar, men om jag skulle ha en så skulle det vara en blå ombre vägg.

ombre-wall-ideas ombre-wall-interiorsombre-wall-west-elmOmbre-walls-e1363434477430blue-ombre-wall.pngombre-walls1

Så här gör du:

 1. Rolla hela väggen med den ljusaste nyansen
 2. Tänk dig sedan väggen delad i fyra delar
 3. Rolla den nedre fjärdedelen med den mörkaste nyansen
 4. Blanda den mörkaste nyansen med en färg i nyans mellan den mörkaste och ljusaste (blanda i burk)
 5. Rolla den blandade färgen ovanför den du nyss målat
 6. Ovanför detta målar du sedan med mellannyansen
 7. Blanda färgerna in i varandra med en torr målarpensel eller med en svamp

Mer info här.

2 comments

 • Hej har du koll på hur man gör om man vill blanda in två olika färger som går in i varann? Har målat nedre delen men varit väldigt skraj för att försöka mig på att blanda dom innan jag vet hur man gör.

 • Hej Mira,
  jag har hittat en vägg målad som regnbågen (http://www.designsponge.com/2009/09/sneak-peek-joy-thigpen.html). Ser ut som om hon försiktigt rollat över färgerna. Tror att det blir svårt att färgerna ”glider in i varandra”. Tänker att du målar alla färger som ränder först och låter det torka, sedan rollar du tunnare lager av den undre färgen, över nästa. Men, det är en gissning. Jag hade provat mig fram på en liten bit på väggen. Lycka till och SKICKA GÄRNA BILDER, när du är klar!
  Malin

Follow on Bloglovin