Och vad gör vi med alla kuddar? Dags för kuddrevolt tjugosexton.

O

De har blivit för många, för färgglada och för mönstrade. Kuddarna i soffan måste fylla en funktion: huvud-/svank- eller armstöd – åt skogen med kuddestetik och fram för ett praktiskt kuddtänk! Soffan ska inte SE mysig ut, den ska VARA mysig. Det är dags för kuddrevolt 2016.

Jag brukar prata om inredningssverige före och efter Simon & Tomas. Före duons ohämmade invadering av svenska hem hade inte en jäkel (ursäkta) kuddar i soffan. Jag minns att de lärde oss att antalet kuddar måste vara fler en två. En kudde i varje hörn var helt enkelt jättefult.

Varför denna kuddhysteri? Titta i vilken inredningstidning som helst, jag lovar: kuddar i varenda soffa. Minst fem. Och de byter färg efter årstid.

Jag bara undrar, ni som har fler än tre – vad gör ni av dem när ni ska sätta er ner? Jag ser framför mig hur handen griper tag i en kudde, samtidigt som benen böjs till sittposition, och flyttar den åt sidan. Om det inte råkar sitta någon där, vill säga… Då hamnar den på golvet.

Känns det igen?

Jag utmanar er (och rådande kuddnorm)- inte fler än två kuddar! Och placera dem i MITTEN på soffan, för omväxlings skull. Låt er själva bli soffans finaste färgklick, som förändras med årstid och över tid.

Hallå, var ska jag sitta?YTo2OntzOjI6ImlkIjtpOjEyMDMzMzU7czoxOiJ3IjtpOjcyMDtzOjE6ImgiO2k6MzIwMDtzOjE6ImMiO2k6MDtzOjE6InMiO2k6MDtzOjE6ImsiO3M6NDA6IjVlNmNmMjFkZjdiYjVlNTc4M2E2ZWE2NWJhNjNmZWU5MjBmODMyM2YiO30=

Två kuddar:

JotunMinerals1623Marrakesh img_42512-510x766 0a38dcefd4a34bf6a178cb4a764456e7 gule-puder-i-sofaen

Så befriande med en kudde (soffa HAY):tinahellberg_nyahem_lamaisondannag.blogspot.se_tingelings.elledecoration.se_

Simon och Tomas, minns ni dem?design-simon-och-tomas-tv3-play

Add comment

Follow on Bloglovin