Nytt kök, billigt – NU!

N

Åh, lyckost alla er som har ett nytt kök. Lådor som glider in av sig själv, inbyggda vitvaror, fräsch bänkskiva, fungerande fläkt, plats för vaser, kastruller och torrvaror… Mitt kök är från 1974. Visst, massivt trä och vitlackat av lokala billackeraren (volvovitt), men alltså, 1974. Vi har aldrig behövt barnsäkra lådor och skåpsluckor, de är så tröga att dra ut och kräver minst en 10-årings muskelmassa. Vi har fyra tallrikar, fyra assietter, fyra djupa skålar och åtta glas. Mer får inte plats. Ett stekjärn, två kastruller. Nä, jag skämtar inte.

Jag har sett mitt drömkök. Prislappen består tyvärr av för många nollor (Kvänum).

Men så häromdagen: jag satt och skruvade ihop några ikea köksskåp, inhandlade som dammfri förvaring till e-butiken. Dagen innan hade jag bloggat om en bokhylla med tre olika rosa nyanser i rutorna. Plötsligt såg jag mitt kök framför mig. Och jag såg prislappen – inte många nollor.

Ikea fläktskåp 60×60, två rader upp till taket, billigaste skåpsdörrarna målade eller tapetserade (+ lack), i 3 blå nyanser. Hemmagjord cementbänkskiva, stänkskydd av glas och en stor ho. Några öppna hyllor och en tuff kran. Voilá! Ett så kallat ”mellankök” tills jag blir rik.

Bild via Söderbergagentur foto Magnus Anesund

2 comments

By Malin Jisander
Follow on Bloglovin