Kvinnors företagande stärker Sverige – Malin inredare på kurs!

K

Uthållighet, intresse och driv. Och så glädje. Det är ingredienserna i mitt eget företagande. För drygt 3 år sedan startade jag Malin inredare och sedan dess har jag segat mig igenom en ny värld med slingriga, snåriga stigar kantade av ömsom taggbuskar ömsom bomullsbuskar och en och annan rutschkana. Ibland har jag känt mig som ett aningslöst, glatt barn som lekt sig fram genom dagarna. Sedan har verkligheten och vuxenvärlden bankat mig i huvudet när räkningarna kommit och kontot gapat tomt. Då har lärarlönen räddat mig. Det är bra med en back up.

Jag utbildade mig till lärare. Det har visserligen skänkt mig stor glädje och ovärderlig erfarenhet, men det var inte min första och innersta önskan. Man ska inte värja sig mot den. Är den på riktigt lämnar den dig inte. Nu lutar jag mig tryggt emot att det är magkänslan som vägleder mig. Planerna för mitt företag ska vara förankrade i den känslan om de ska sättas i verket. Under den första tiden fanns det många som hade idéer och förslag om hur mitt företag skulle drivas och vad jag skulle fokusera på. Jag tog tacksamt emot vägledning, men som oerfaren företagare gjorde det mig ofta osäker. Då bestämde jag mig för att om det kändes bra i magen och fick mig att le – då var det rätt och jag skulle lyckas fokusera på och genomföra det. Och det har funkat för mig.

Men det kräver att man vågar släppa taget.

Nu har jag snurr på verksamheten och det är dags att lära sig att ta på sig vd-hatten – jag vill bli business woman. Därför är jag omåttligt tacksam över att ingå i en del av regeringens satsning för kvinnors företagande via Tillväxtverket. Kursen heter Smart affärsutveckling – Just do it! Tänkte dela med mig på bloggen av min resa fram till i maj.

Nej, nu ska jag jobba vidare med min affärs- och marknadsplan. Och fila lite på mitt USP (hehe, nöjd över att ha lärt mig ett nytt ord).

IMG_9650 IMG_9916 IMG_9918

Foto Malin Jisander

Add comment

By Malin Jisander
Follow on Bloglovin