Karl Lagerfelds bokhylla

K

Är på jakt efter nytt hem till mina böcker. Jag har alltid varit av den uppfattningen att böckerna ska samlas på en plats i ett och samma rum. Kokböckerna ska inte vara i köket och lukta mat, inredningsböcker ska inte ligga framme och dekorera avlastningsbord. Nä, böcker i hylla och där med basta.

Men igår läste jag en välskriven artikel om en bokälskande familj. De har delat upp böckerna i flera olika bokhyllor på flera platser i huset, sorterade i teman. I vardagsrummet har de romaner, trädgårdsböcker, fotoböcker mm. Sedan har de kokbokshyllan, en vacker Pilaster. På ovanvåningen har de samlat alla barn- och ungdomsböcker och bredvid föräldrasängen finns en hylla med de böcker som läses just nu och en med nyanlända böcker. Eftersom jag älskar funktion och praktiska system så föll jag, helt oväntat vill jag medge, pladask för detta. Lappkast.

Karl Lagerfelds bokhylla inspirerar (foto Todd Selby), hyllplan på skenor med konsoller:

Pilaster, John Kandell:

 

 

Add comment

By Malin Jisander
Follow on Bloglovin