Jobba-hemma-dagen

J

Idag stänger Microsoft kontoret. Det innebär inte att personalen står och bankar på dörren, eller att all aktivitet ligger nere, eller att folk rullar tummarna och blir förvirrade utan ett kontor. Nä. Man vill att folk ska jobba hemifrån. Det initiativet jublar Malin inredare åt! Det är på tiden (och ligger i tiden) att där det är möjligt skapa ett förtroendefullt och flexibelt arbetsklimat där man utgår från att folk vill göra bra ifrån sig.

Ärligt talat: om du fick förtroendet att jobba hemifrån någon/några dagar/vecka eller månad, skulle din arbetsinsats för företaget minska eller skulle den kanske till och med öka? Enligt SvD anser sig 7 av 10 arbeta mer effektivt hemifrån. Andra positiva aspekter är mindre belastning på miljön, ökad flexibilitet inom familjen. Personligen listar jag i topp: 1. friheten 2. flexibiliteten 3. personlighetsutvecklande och utmanande. Jag gillar att bestämma själv, helt enkelt.

IMG_9168 IMG_9166

Därför vill vi jobba hemifrån (%):

  • 34 procent: Slipper restid
  • 18 procent: Lättare att hinna med familjen
  • 16 procent: Får mer tid över
  • 14 procent: Blir mer produktiv

Därför blir vi mer effektiva när vi jobbar på distans:

  •  59 procent: Blir mindre stressade och distraherade av kollegor
  • 18 procent: Kan anpassa arbetet till andra åtaganden

Fakta: Yougov och Microsoft

ps. med 15 års erfarenhet som lärare kan jag konstatera  att om du ger förtroende och skapar ett flexibelt arbetsklimat så får du allt som oftast tillbaka. I vissa fall kräver det tålamod, men ger man inte upp så brukar det sluta med vinst.

PPS. MALIN INREDARE VILL FIRA JOBBA-HEMMA-DAGEN OCH SÄNKER PRISET PÅ VÅRA ULLSJALAR! Något värmande över axlarna för alla oss som sitter hemma (och alla andra också förstås!) 20% rabatt t. o. m. söndag! www.butik.malininredare.se

IMG_1307Foto: Malin inredare

Add comment

By Malin Jisander
Follow on Bloglovin