Gör din egen sänggavel

G

Väggen vid sängens huvudämne är fortfarande naken, trots mycket snack om att göra en egen klädd sänggavel. Var på tjejmiddag i helgen och ett av samtalsämnena var sänggavlar, eller nä, egentligen handlade det om märket av hårfett som lämnat sin hälsning på väggen när värdinnan bytt rum med dottern. Varför har du målat över er vackra, dyra tapet? Frågade jag. Hon hade skällt på sin man att han använder för mycket hårvax. Men efter lite googlande lärde hon sig att alla lämnar hårfettsmärken på väggen vid sängens huvudände. Till och med kvinnor.

Nu när jag har hittat en jättebra beskrivning på hur man kan göra en, kanske det blir av både för mig och andra. Eller inte.

Jag utmanar mina läsare – vill du också ha en klädd sänggavel? Har du tid, lust och ork? Kolla då in Jenny Komendas fina beskrivning och skicka sedan bilder till mig  på resultatet och berätta hur det gick till. Det kan bli ett trevligt inlägg! Om en genväg känns mer tilltalande så kolla in Ellos och Ikeas klädda sänggavlar. Lycka till!

20130114-150115.jpg

Ellos 1599 kr, höjd 61,5 cm. bredd 185:

20130114-150818.jpg

Ikea 1795 kr ( 160 eller 180 cm):

20130114-151236.jpg

Här är Moltex sänggavel. Kontakta mig om du är intresserad av en sådan. Jag är återförsäljare av deras produkter.

20130114-152000.jpg

20130114-152007.jpg

7 comments

 • Hej jag är jätte intresserad av klädd sänggavel från moltex.
  Med vänlig hälsning, Pernilla

 • Hej Malun!
  Jag är också itresserad av en sänggavel.
  Har en slät från Ikea, men skulle gärna vilja ha en lite tjockare med klädda knappar. Har ett mycket vackert tyg som jag gärna vill använda.

  Med vänlig hälsning,
  Christina

 • Hej!
  Jag är också intresserad av att veta mer om Moltex sänggavlar.
  Är på jakt efter en vit, 180 cm, med el utan nackkuddar el klädda knappar. Maila gärna mig!

 • Hej!
  Jag skulle gärna vilja veta mer om Moltex sänggavlar. Såg en i senaste Sköna Hem. Vore snällt om du kunde maila info.

  Tack så mycket!

  Beatrice

 • Jag är också intresserad av att veta mer om Moltex sänggavlar.
  Jag vill ha en vit, tjockare 180 cm, med klädda knappar.
  Mvh/Laura

By Malin Jisander
Follow on Bloglovin