Glimtar från en inredares oslipade hem – ny klädförvaring till en slarva

G

Nu har jag googlat, skissat och klurat på ny klädförvaring i sovrummet sedan i somras. Jag har velat ha en absolut praktisk lösning som följer mitt klädbeteende. Sen jag var liten har mina kläder legat på golvet eller möjligtvis på en stol. Det där momentet att trä ett plagg på en galje när timmen är sen har aldrig varit min grej. Det har inte funnits motivation kvar till det efter tandborstning, tvättning och linser.

Nu har vi en klädkammare med liten dörr och lågt i tak. Varje gång jag går in slår jag i huvudet och blir irriterad. Inget bra sätt att sluta och börja dagen på – klädhögen har alltså vuxit i stolen. Eftersom mina kläder följer den svarta färgskalan har det varit svårt att hitta det jag velat ha i högen. Den har liksom varit en svart mängd och klurigt att urskilja enskilda plagg tidiga mornar. Ja, det låter kanske knäppt, men jag är i alla fall ärlig.

Nu har jag alltså ordnat för en förändring i beteende och skapat en lösning som främjar minsta möjliga klädansträngning (och en tunn plånbok)! Två saker hjälpte mig på traven: 1. läste om någon som föreslog att man borde vika fler kläder, att det är mycket som inte behöver hänga. 2. en fin bild på en klädstång och några vackra galjar med skira klänningar.

Eftersom sovrummet har lågt tak och snedvägg ville jag inte ha för hög förvaring. Höga möbler i rum med lågt tak kan skapa en känsla av att de trillar över en. Sedan önskade jag mig rikligt med lådor, djupa och med härligt glid. Lotten föll på Ikeas underbara malmbyrå. Eftersom jag är en klänning- och leggingstjej så var klädstången inte en dum idé. De kläder som legat i stolen förflyttades nu till en lättillgänglig stång med snygga galjar. Praktiska och snygga galjar hittade jag på Harald Nyborg. De är klädda med velour som gör att mina klänningar och tunikor inte glider ner. Jag valde svarta eftersom jag har svarta kläder, då blir avslutet mot galjen enhetligt och linjen mot väggen snygg.

Inspirationsbild 1: IMG_0813

Inspirationsbild 2: IMG_08031

Resultat:IMG_9226IMG_9232IMG_9223

Kantiga Malm med vassa hörn mjukas upp med en roskudde, kurvig dam, rund lampa, rund tvättkorg och bebisminnen. Enligt feng shui ska man vara försiktig med vassa hörn som pekar mot sängen i ett sovrum. Men, som min feng shui-lärare sa: känns det bra, så är det bra. Vi känner oss inte hotade av dessa hörn. Däremot hade vi tidigare en malmsäng, också den kantig. Jag slog i smalbenet i kanten hela tiden.

IMG_9246IMG_9242 IMG_9230

Här saknas lampa, fårskinnsfäll och tavlor:

IMG_9241

Add comment

By Malin Jisander
Follow on Bloglovin