Glimtar från en inredares oslipade hem – jakten på ett soffbord

G

I mellandagarna begav vi oss ut för att jaga soffbord. Som yrkesskadad inredare och listmänniska såg utgångsläget ut såhär:

  • Steg 1 skanna nätet: avklarat
  • Steg 2 storlek: litet
  • Steg 3 form: runt eller fyrkantigt
  • Steg 4 design: enkel, gärna med extra skiva för fjärrisarna
  • Steg 4 färg: vitt
  • Steg 5 pris: 1500-2000 kr
  • Steg 6 möbelffär: Em

Att det skulle vara ett litet bord var inget svårt beslut. Stora bord tar plats och krånglar till vägen till och från soffan. Runt eller fyrkantigt bord var svårare. Det får gärna bli balans mellan det fyrkantiga och det runda. I vårt fall har vi en soffa och fåtölj med runda former, fyrkantig matta, kubistisk bokhylla och fönster som framträder extra fyrkantigt utan gardiner. Hm. Svårt val. Då får man lämna det estetiska och titta på det praktiska. Barnen äter frukost framför teven var morgon. De sitter bättre vid ett runt bord då de slipper vrida nacken 90 grader mot skärmen. Sedan är det skönt för en annan att slippa slå låret i en vass bordskant. Ok. Det lutar åt runt.

Färgen föll på vitt, men det var inte självklart. Ett mörkt bord hade också varit snyggt, men mot det marina blir ett vitt bord en fräsch kontrast. Hade jag velat ha mer cowboystil hade jag valt mörkbrunt (och läderkuddar. Å, snyggt. Hm. Det kanske man skulle haft istället… Attans velpotta). Vi åkte till Em eftersom de har stort sortiment, snygga och hyfsat billiga möbler. Och så ligger det på vägen till svärföräldrarna.

Barnen placerades i en soffa med varsin iPod. Sedan snodde vi runt och ”Åååade” vid de bord, såklart, med prislapp 5000 och uppåt. Visst ”Ååååade” vi åt andra också, men lite mer ”åå. Hm.”. Med sonens urladdade iPod och fem minuter kvar till middagen hos svärmor som faktum, var vi slutligen tvungna att fatta ett beslut. Ja, ja. Ett soffbord. Det är ju inte hela världen. Vi tar det där.

20130111-100018.jpg

20130111-100027.jpg

20130111-100037.jpg

20130111-100047.jpgSoffa från Englesson, fåtölj arv, bord Em, bokhylla Ikea, jeansmatta och jeanskudde Artwood, soffkuddar Moltex. Matta och kuddar kan du köpa här.

Foto Maln inredare

pps. detta bord förlorade kampen:IMG_0527

Add comment

By Malin Jisander
Follow on Bloglovin