Gardiner – nej tack

G

Jag var tvungen att leta gardinstång och gardiner igår. Usch, jag som inte gillar gardiner. Fönster ska släppa in ljus och visa vad som finns utanför, de ska inte döljas till någon del av tyg. Ekar det hemma, köp en matta till.

Jag kan sträcka mig så långt som till skira, vita gardiner med vackert fall. Möjligtvis i organza. Från tak till golv, vid sidan om fönstret och helst inga svävande, svarvade gardinstänger. Någon fransgardin kan också passera. Panelgardin – ich! Kappa – ich, ich!

Ska du tvunget ha gardiner gäller följande: väckbandslängd eller hanklängd i vardagsrummet, öljetter i köket och hallen; ögle- och knytbandslängd i sovrummet.

Efter dagens jakt vill jag dela med mig av följande: glöm inte bort Ellos – de har ett kanonutbud. Gå till ett gardinproffs (tygaffär), de har lösningar ingen visste fanns. Och till sist bjuder jag här på några gardinuppsättningar som jag googlat på, i syfte att provocera och kanske bota min gardinnoja. Och ja, jag tycker att flera av dem är vackra. Hos andra.

Och så till undantagen: Tricia Guild. Hennes tyger kan man gödsla med. Alltid vackert.

1 comment

By Malin Jisander
Follow on Bloglovin