Formex hösten 2011

F

I helgen pågick Formexmässan i Stockholm. Årets tema är Cozy minimalism: enkelhet och naturnära kan man kort säga. Naturfärger, trärena möbler, drivvedsliknande installationer, läder och ull – tidlösa naturmaterial och gediget hantverk. Jag har funderat en del över temat mysig minimalism och hur kreatörerna tänkte när de valde de två orden. Är det mysigt med lite? Är det det enkla som är mysigt? Är betong och ved mysigt? Ja, kanske med lite ullfällar… Två ord som tillsammans vid första tanke känns motsatta.

Tyvärr kunde jag inte besöka mässan och kan inte bjuda på bilder, istället hänvisar jag till bloggarkollegorna Trendenser och Purple Area.

3 comments

  • Hejsan! Jag går på en design skola i västerås med inredning som inrikting och håller just nu på med ett svenska arbete som ska bli en artikel som ska handla om inredning och olika stilar. Till arbetet behöver jag en intervju. Så därför undrar jag om du har möjlighet att svara på några frågor angående ditt arbete osv.
    Om du är intresserad får du gärna maila mig innan den 7, så mailar jag tbx en del frågor 🙂
    MVH Julia

By Malin Jisander
Follow on Bloglovin