DIY – lastpall blir planteringslåda

D

I helgen slog jag en massa flugor i en smäll. Det utlöstes av en kommentar från min man: Jag är trött på att se lastpallen som står på trädgårdsgången. Vad tänker du göra av den?

Ska villigt erkänna att jag väntat/hoppats på att han ska ta den till tippen (som han passerar varje dag på väg till jobbet. På cykel i och för sig, men ändå…). Men det kunde jag ju inte säga, eftersom jag hävdar att vi har genusbalans när det gäller traditionellt könsindelade vardagssysslor. Plan B: Jag tänkte gå med den till Ica i natt och ställa den bland de andra pallkompisarna. Oväntad respons: Det kan du ju inte göra.

Nä. Men jag kan göra en planteringslåda av den. Och här kommer flugorna:

  1. Då slipper jag köra iväg och köpa en
  2. Bärbuskar som stått i skugga i fem år och och inte gett ett ynka bär får äntligen en solig plats
  3. Jag får vara en riktigt fin mamma som planterar barnens tomatplantor från skola och dagis
  4. Jordgubbarna får ett värdigt hem där de kan växa, bli röda och ätliga

Jodå. Fram med kofot, hammare, spik och såg. Jag bände loss brädorna upptill och spikade fast som en ram runt, för att jorden inte skulle sippra ut. Brädorna till kortsidorna sågade jag av. Violà! Här har ni mitt bidrag till sommarens DIY. Vill inte påstå att den är vacker, men den gav mig en skön söndag i trädgården istället för bilturer till affären och tippen. Och så hoppas jag den bidrar till många goda bär.

 IMG_4460 IMG_4463 IMG_4465 IMG_4467 IMG_4471 IMG_4472 IMG_4473 IMG_4479

4 comments

Follow on Bloglovin