Bäddad säng på enklaste sätt

B

Bäddar folk sängen nuförtiden? Eller sker det bara om sovrummen är på nedervåningen och man ska ha gäster och inte vill stänga dörren? För mig är sängbäddandet ett moment för mycket – överhuvudtaget. Tidiga mornar känns det dessutom som ett gympapass – böj och streck, upp och ner, framåt, bakåt och runt. Istället ligger dekorationskuddar och överkast på golvet och sovrummet ser alltid lite stökigt ut.

Flera av mina kunder vill ha en bäddad säng, utan överkast och massa dekorationskuddar. Då brukar jag tipsa om:

  1. Snygga lakan. Lägg täckena på tvären, ett längs fotänden och det andra vid huvudänden, vik över det och låt kuddarna titta fram, eller dölj kuddarna och låt täcket möta sänggaveln. Har du ett stort täcke blir det ännu enklare.
  2. Ha fyra kuddar och en mindre dekorationskudde, om du gillar att ställa dem mot sänggaveln/väggen. Om du väljer olika örngott kan du skippa dekorationskudden. Om du inte använder fler än två sovkuddar, dra då täcket över kuddarna och släng två dekorationskuddar ovanpå.
  3. Välj en pläd som matchar dekorationskudden och lägg lagom slarvigt på sängen, för att dölja skarven där täckena möts.
  4. En sängkappa gör att sängen alltid ser lite bäddad ut.

En dekorationskudde och matchande pläd:

Bild Maisoninterior

 Sängkappa: Bild restorationhardware.com

Pläd:

  Bild houseofhipsters

Olika örngott: Bild bysand.fi

Fin pläd från Trendsisters:

Matchande kudde från Moltex:280-thickbox_default
Stickade plädar från Mille Notti:

Från Moltex (maila för inköp info@malininredare.se):


Linnelakan från Dirty linen (Ellos):

Add comment

By Malin Jisander
Follow on Bloglovin