Att välja till sig själv

A

Att välja till sig själv, det är inte lätt. Önskar att jag kunde ta på mig inredarglasögonen och ta mig an mitt eget hem med dem på. Lyssna, känna in, se klart och fatta beslut. Så som jag gör med mina underbara kunder.

Det gäller köket. Har hållit på att planera det i snart ett halvår. Själva planerandet är vansinnigt roligt och skissen är klar sedan ett bra tag tillbaka. Jag har hängt upp mig på spisen. Det känns som om den är kökets centrum-piece. Och jag vill att den ska vara svart och cool. Men marknaden vill inte ge mig en svart, cool spis för ett icke hutlöst pris. Och det är inte första gången jag vill ha något som marknaden inte har. Känner ni igen det? Ibland kan man ju snickra och fixa själv. Men en spis? Har varit inne på om man kan måla en spis. Föll inte i så god jord hos mannen.

Kanske jag måste tänka om helt och hållet vad det gäller färgsättningen och göra köket svart istället. Som hemma hos Keld Mikkelsen, danska DAYs grundare.

 Day-Birger-et-Mikkelsen-kitchen-black-cabinets-marble-countertop-Lonny-Dec-2012Day-Birger-et-Mikkelsen-kitchen-black-cabinets-white-marble-countertop-Lonny-Dec-2012Bild via Elle Interiör, foto Gaelle Le Boulicaut

Add comment

By Malin Jisander
Follow on Bloglovin