Att starta eget

A

Idag samlar jag mina tankar med fokus på resan från kommunalanställd till egenföretagare. Från inlåst till fri. Det låter hemskt, men det är så det känns. Det är jag som bestämmer nu. Jag kan ta det lugnt på förmiddagarna om jag vill och jobba stenhårt på kvällen. Jag kan hämta barnen tidigt på fredagar och jobba på söndagar. Fri att bestämma över min tid. Det är en ovärderlig frihetskänsla att sitta i bilen klockan 10.30 en onsdag, på väg till en inredningsaffär eller ett uppstartsmöte. Den känslan att kunna lämna sin arbetsplats, mitt på dagen, och komma ut bland andra och se livet som pågår utanför. Det är underbart att ta en eftermiddagspromenad efter att ha jobbat intensivt utan lunch. Jag älskar att vara fri i tiden.

Men hela ansvaret vilar på mig. Resultatet. Prestationen. Jag är så bra som jag är. Gör alltid mitt bästa. Insatsen är min helt och hållet. Det är också en sorts frihet, om än mindre charmig ibland.

Om en vecka föreläser jag om hur det är att vara egen företagare. Samlar mina tankar och minns min resa…

För fyra år sedan åkte jag till Stockholm för att utbilda mig till inredare. Glädje: DSC00151 DSC00157

Ett halvår senare sade jag upp mig från min lärartjänst, fick mina första professionella uppdrag och skrev mitt första blogginlägg:20100408146

En sommar senare registrerades Malin inredare enskild firma och vi byggde e-butik. Jag sålde min älskade keramikugn, tog pengarna och åkte till Formexmässan för att handla. Där mötte jag en för mig helt ny värld: Business.IMG_6229

Gröngöling i Stockholm lär sig nya termer som ”miniorder”, ”in- och utpris”, ”vi säljer inte till e-butiker” (jo, så var det för 3 års sedan!):DSC01190

Hemma i Skåne kuskade jag runt i varenda håla för att studera butiker och deras varor:IMG_5955

Mitt och barnens skaparrum förvandlades till en e-butik slash showroom:IMG_6252IMG_6310

Sedan kom e-butikens första produkter och jag kunde leka affär online och bjuda in till showroom:Kimono Cushion patchwork round stuffed SIMG_6787 _Z3P6346 _Z3P6349

Mitt rum blev min arbetsplats och jag lärde mig packa, boka frakt och beställa nytt. IMG_6316

Bloggen är Malin inredares lunga, inredningsuppdragen med alla nya miljöer och människor är spänningen och utmaningen, e-butiken är shopoholicens överlevnad.

Malin

ps. motgångar och svårigheter tar vi en annan gång 😉

 

6 comments

  • Go for it 🙂 Inspirerande att läsa om allt som hänt och kan bara hålla med dig om den härliga känslan av att vara ”fri”, att bestämma över när, vad och hur…;-)

  • Härligt! Precis så känner jag också. En väldig frihet samtidigt med eget ansvar.

    Så roligt och inspirerande att få lära känna dig. Vi ses snart och smider nya planer för våren.

  • Grattis Malin , du har lyckats och förverkligat en dröm! Trevlig läsning om din karriär som inredare .

By Malin Jisander
Follow on Bloglovin