Att provoceras av oordning

A

Vad är oordning för dig? Hur definierar du röra? Tidigt i min yrkeskarriär som lärare förstod jag att det finns två personlighetstyper: en som blir stressad av det som personen uppfattar som oordning och som måste ställa i ordning för att kunna fungera; en som har hög toleransnivå för oordning och som inte blir negativt påverkad av det.

Till detta förstod jag också att definitionen av oordning är högst individuell, MEN att det finns en av majoriteten satt ordningsnorm för vad som är acceptabelt. DET har provocerat mig många gånger.

Jag kunde se att mitt skrivbord såg stökigt ut i jämförelse med de flesta andras, men jag kunde inte förstå hur det kunde uppfattas som oordning. Jag visste exakt var allt låg och det fanns en genomtänkt ordning – min ordning.

Har du någon gång hört någon säga ”det är alldeles för ordningsamt på ditt skrivbord, hur kan du jobba så”?

Så blev jag en dag upplyst av de tröstande orden ”oordning på skrivbordet, ordning i skallen”. Och idag värderar jag förmågan att kunna slappna av med disk på diskbänken. Den kan vänta.

Ordning eller oordning? IMG_1109Bild: Mokkasin

Ordningsamt eller rörigt?IMG_1106Bild: Loom

Add comment

By Malin Jisander
Follow on Bloglovin