Att möblera en hörna

A

Häromdagen kom en kollega till mig och bad om tips på hur hon skulle kunna förändra ett tråkigt hörn i vardagsrummet. Det är lätt att glömma hörnorna när man inreder sitt hem. Om det ”händer något” i ett hörn så påverkar det hela rummet. Ett tomt kan upplevas som mörkt, trist och det slukar energi.

En växt livar upp ett hörn, i kruka på golvet eller varför inte en klassisk piedelstal. Likaså ett avlastningsbord med något på, gärna en lampa. En fåtölj eller stol med en golvlampa är också bra, kanske bara en enkel men personlig pall. Eller en taklampa. Ibland kan det räcka med att sätta en, eller några, färgstarka eller betydelsefulla tavlor intill ett hörn. De kan man belysa med spotlight från taket. Att måla eller tapetsera en av väggarna som möter hörnet är också en bra idé. Har du ett fönster i närheten kan du låta gardinen gå ända in till hörnet. Hemma har jag en kort tavellist med favoritboken på.

Tavla och taklampa:Fåtölj och avlastningbord (foto Trine Thorsen):Golvlampa, tavla och ljuslampett (foto Malin inredare):Hörnbokylla ( “The Corner Tree”, Abhinav Dapke):Hörnhylla (Derek Welsh):Tuva piedestal, EM:Här händer det grejor! Lampa, pall och piedestal – jättefint!Maffiga ljusstakar (liknande kan du köpa i Malin inredare e-butik) (foto Boligmagasinet):Gardin längs väggen och som möter hörnet:En spegel reflekterar ljus (bild via nicespace):Myshörna:Låt skåp löpa hela vägen (foto via nicespace):Annorlunda fondvägg (foto Kikan):Hörn hemma hos Malin inredare:

5 comments

Follow on Bloglovin