Att gå ”all in”

A

En gång sa en vän till mig: när du blir intresserad av något så blir du vid det närmsta besatt och går ”all in”. Jag hade aldrig tänkt på det själv, men efter en kortare tankestund såg jag min historik bakåt och ta mig sjutton, hon hade rätt. Jag såg ett mönster och som ett pärlband har jag under åren samlat på mig ett gäng ”hang ups”: Jane Austen (läst alla böcker av och om henne, sett alla filmer och besökt alla hus hon bott i, både tillfälligt och permanent, och hennes grav (som jag lade mig på och viskade ”Hello, Jane…”(galenvarning, jag vet), Shakespeare (läst, sett (film och teater) och besökt allt), tv-serierna ”Vänner” och ”Sex and the City” (hur många gånger jag sett dem? Vet inte. Om jag besökt inspelingsplatserna? Typ.), råkar (öh) kunna alla repliker i Pretty Woman utantill och likaså texterna till Madonnas och Dolly Partons låtar. Jösses, det luktar nördvarning…

Emellan hängivelserna pausar jag med några gruskorn. En av dem som håller på att ömsas in nu är ett morrismönster tryckt i ny tappning  av en underbar tapet- och textilfirma i London – House of Hackney. Deras besökarfrekvens online måste ha ökat i höst och deras nya vän från Sverige är redo att beställa. Jag får helt enkelt inte nog av vackra CHRYSANTHEMUM. Det blir ny klädsel till både soffa och mig. Varför nöja sig med mindre?

Hälsar en stolt nörd.

Add comment

By Malin Jisander
Follow on Bloglovin