Årlig jakt på en båt

Å

Jag lämnar alltid sommarstugan i Bohuslän med en båt eller ett skepp i famnen. Det har blivit en sport att rusa runt, ja, för Strömstads centrum går i cirkel, och hitta en ny båt att känna begär för.

Jag har min vanliga runda med favoritaffärer. Den börjar i backen med en underbar antikshop full med spännande saker (gamla båtgrejer, radioapparater, leksaker, 50-60-talsprylar…). Stopp två är butiken Västerläge inne o ute. När jag i år tog steget över tröskeln möttes jag av ett vitt sken. I princip allt var vitt och det var jättehäftigt (om man gillar vitt). De hade verkligen lyckats med inredningen och jag ville ta med mig rasket hem och driva egen butik.

De säljer saker från Bruka Design, PB Home, Watt & Veke och Himla. Det enda som inte var vitt var milt gröna växter, korgar, zinklådor, grå krukor, några kuddar med blått och två stycken aluminiumlampor. Mitt i detta sken bubblade begäret över och det räckte inte med den fina silversegelbåten för att stilla det. Det krävs ljusstakarna, satsbordet, aluminiumlampan, gungan och kakfatet.

Jag tog ett foto, vände och köpte en glass. Mitt begär är i onåd. Det blir ingen båt i år.

Add comment

Follow on Bloglovin